O stare de bine unică, beneficii multiple

O poveste despre apă și biciclete

Pedalarea în apă într-o cabină privată este o activitate care poate fi descrisă ca fiind NATURALĂ pentru că ea face apel la elemente simple: apa și mișcarea.

Relaxarea și obținerea unei stări de bine cu ajutorul apei este folosită în Italia încă din antichitate. Într-adevăr, înainte de a fi un bazin cu apă caldă, echipat cu duze de masaj care utilizează jeturi de apă sub presiune combinate cu aer, SPA reprezintă prescurtarea pentru "Sanitas Per Aqua",  sănătate prin folosirea apei, în latină. Această deviză SPA a fost adesea gravată pe pereții băilor romane.

Totul făcut cu blândețe

Ideea asocierii beneficiilor apei și ale ciclismului le-a venit fizioterapeuților italieni care și-au dorit să propună o soluție de reabilitare funcțională și care să fie blândă pentru articulații în același timp. Când pedalăm în apă, percepția asupra efortului este mult diminuată și obținem un rezultat fiziologic echivalent celui când pedalăm în exterior însă efectuând exercițiul de două până la trei ori mai lent.

Principiul lui Arhimede

„Un corp scufundat într-un fluid este împins de către fluid, de jos în sus, cu o forță egală cu greutatea volumului de fluid dislocat de către corp." În practică, acest lucru înseamnă că ne simțim mai ușori în apă. Mișcările sunt mai ușor de efectuat și mai ales realizabile cu amplitudini mai mari. Efectul de susținere al apei facilitează mobilitatea articulară și protejează articulațiile.

Stare de bine, formă fizică și frumusețe

Creat inițial pentru reeducare și reabilitare, WATERBIKE® se impune acum și în universul centrelor de wellness și al celor estetice. Având la bază principiul de Aquabike ing, WATERBIKE® combină avantajele acestuia cu alte avantaje care îi sunt specifice! Astăzi WATERBIKE® este mult mai mult decât o bicicletă de apă. În cadrul unei cabine individuale, diferitele echipamente sporesc eficacitatea și confortul acestei poziționări în universul "Wellness, fitness și înfrumusețare”.

Hidromasajul
Cele 20 de duze de Hydro-masaj, reglabile și orientate către zonele sensibile, sporesc acțiunea de drenare a apei. Pielea își dezvoltă astfel capacitățile sale naturale.

Ozonul
Ozonul amestecat cu moleculele de apă este rapid absorbit de către dermă și transformat în oxigen pentru un efect benefic asupra organismului. El redă puterea de regenerare naturală celulelor slăbite de acumularea de deșeuri și toxine.

Cromoterapia
Toate culorile au o putere specifică asupra minții. Albastru pentru relaxare, roșu pentru stimulare, galben pentru intelect... WATERBIKE®  te învăluie cu o lumină plăcută difuză pentru a optimiza efectele tratamentului.

Beneficiile Waterbike®

Restricții minime ...
Spre deosebire de Aqua gym, fără lecții de grup la ore impuse... WATERBIKE® este pe bază de programare, atunci când doriți! WATERBIKE® oferă o autonomie maximă: lectură, vorbitul la telefon în timp ce pedalați au devenit posibile. Persoanele cu un program foarte „încărcat" pot reveni la viața activă – coafate și machiate... Câștig de timp asigurat pentru a pedala în toată libertatea!

... igienă maximă
Cu un bazin conținând apă care ajunge pană la nivelul taliei atunci când suntem așezați pe bicicletă, WATERBIKE® folosește aproximativ o treime de m3 de apă pe sesiune.

Această apă naturală, care vine direct de la robinet, este schimbată după fiecare client, în timp ce cabina este minuțios curățată. Această opțiune, voluntară, de a folosi numai apă potabilă presupune un cost ușor mai mare decât în ​​cazul în care s-ar utiliza apă reciclată.

Într-adevăr, apa reciclată utilizată în circuit închis, poate stagna multe ore în bacuri, înainte de a trece printr-un proces de filtrare. Această situație ar putea conduce la dezvoltarea unor probleme bacteriene cu efecte intestinale, dermatologice. Amintiți-vă că Legionella se dezvoltă între 24° și 40°!

În ceea ce privește clorul, adăugat uneori pentru a purifica apa, acesta se poate dovedi dăunător dincolo de o anumita limită.

Nimic din toate acestea nu se pot întâmpla folosind o apă potabilă ce permite o  igienă maximă. Și în plus puteți adăuga esențe marine cu virtuți multiple pentru a completa în mod binefăcător fiecare sesiune, ceea ce nu ar fi posibil folosind o apă reciclată.